Adventi esték Devecserben

Devecser Város Önkormányzata, a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház, a Vackor Óvoda, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Devecseri Plébánia, az Őszi Fény Nyugdíjasklub, a Magyar Vöröskereszt Devecseri Szervezete és a Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Csoportja helyi magánszemélyek, kézművesek, művészek bevonásával, hagyományteremtő szándékkal "Adventi esték Devecserben" című rendezvénysorozatot indít. A programok központi területe a Petőfi tér lesz, ahol felállításra kerül a város karácsonyfája. A négy hétvége folyamán az ünnepi események lényegében körbejárják majd a teret, a téren lévő épületekben, a kastélyban, a plébánia Családok Házában, valamint a katolikus templomban kerülnek megrendezésre.

Advent első vasárnapján, november 30-án a szentmise után, 10 óra magasságában dr. Fodor János plébános áldja meg a város fenyőfáját, adventi koszorúját és a betlehemet, melyek a főtéren kerülnek felállításra. Délután 16.00 órakor Ferenczi Gábor polgármester ünnepi beszédével veszi kezdetét a program a Kastély udvarán. Táncházzal, karácsonyi kézműves-foglalkozással és népi mesterségek bemutatójával várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A vendéglátásról a Magyar Vöröskereszt Devecseri Szervezete gondoskodik.

Advent második vasárnapján, december 7-én 16.00 órakor Ferenczi Gábor polgármester nyitja meg a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház "Tornyos fenyőfám fölcicomázom..." című karácsonyfadísz-kiállítását a Kastély galériáján. Majd 17.00 órától a Garabonciás együttes karácsonyi műsorára várják az érdeklődőket aKastélykönyvtárban.

adventi kiállítás Devecser

Advent harmadik vasárnapján, december 14-én 16.00 órától a Családok Házába várják az érdeklődőket, ahol az Őszi Fény Nyugdíjasklub Karácsonyi Agapé című műsorát, majd a Pulzus együttes karácsonyi műsorát láthatják-hallhatják a résztvevők, miközben a devecseri nyugdíjasklub tagjai süteménnyel, forró teával kedveskednek majd, Szabó István üvegművész pedig karácsonyi ajándékok és karácsonyfadíszek készítésébe vonja be a gyermekeket.

Advent utolsó vasárnapján, december 21-én 16.00 órától a Vackor Óvoda pedagógusai és a Gárdonyi Géza Általános Iskola alsótagozatos tanulói betlehemi műsort adnak elő Nyárs Hajnalka tanítónő vezetésével. 17.00 órakor a téren található katolikus templomban ifj Németh Csaba orgonaművész és édesapja, Németh Csaba koncertje zárja a rendezvénysorozatot.

Adventi esték Devecserben

Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház és