Kigyúltak az ünnepi fények Devecserben

2014. november 30-án a 9 órakor kezdődő Szentmise központi témája az adventi időszak, az ünnepre való várakozás, készülődés volt. A kicsik rövid műsorral készültek, dr. Fodor János atya pedig arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy a hit, remény, szeretet fontosságán kívül az advent egyben lehetőséget nyújt arra is, hogy szembenézhessünk önmagunkkal, fájdalmainkkal, életünk nehézségeivel is.

A Szentmise után a hívek a templom melletti térre vonultak. A Petőfi tér sarkán felállított adventi koszorúnál a plébános úr mondott rövid áldást, megáldva a város adventi koszorúját, fenyőfáját és a betlehemet, majd meggyújtották az első gyertyát a koszorún.

Fénykép

Délután 16.00 órakor a Kastély udvarán folytatódott az adventi városi program - táncházzal, kézműves-foglalkozással, népi mesterségek bemutatójával, forró teával és forralt borral - hatalmas érdeklődés mellett. A látogatókat varázslatos adventi hangulat fogadta - fényekkel, illatokkal, zenével.

Kocsi Mikiék (Resti étterem) forralt borral, a Magyar Vöröskereszt teával és kaláccsal, Németh Szabolcs és ifj. Kozma György pedig mesterségük bemutatásával fogadta a látogatókat.

Fénykép

A kastély udvaráról nyíló közösségi térben Szabó Istvánék üvegfestésbe vonták be a kicsiket, a Málta Szeretetszolgálat munkatársainál pedig papírból készíthettek különféle alkotásokat, melyeket haza is vihettek.

Az este folyamán kigyúltak a fények a város karácsonyfáján. A fenyőfát Csider Tibor adományozta Devecsernek, mely a Brunner Kft. daruskocsijával került felállításra, a díszkivilágításhoz pedig a devecseri Villkasz Kft. építette ki az áramvételi lehetőséget. Köszönjük önzetlen segítségüket.

Fénykép

Jövő vasárnap a Kastélykönyvtárban folytatódik az Adventi Esték Devecserben rendezvénysorozat. Várunk mindenkit nagy szeretettel!