Történelmi léptékű munkahelyteremtő beruházás Devecserben

K Ö Z L E M É N Y

Devecser történetének legnagyobb munkahelyteremtő beruházása

A mai napon Michael Hörmannal, az Ajkán már 21 éve működő Hajtó-Mű Kft. tulajdonosával és Kozma Szabolccsal, a cég magyarországi vezetőjével bejelentettük: a devecseri önkormányzat értékesített a cég számára egy 34 ezer négyzetméteres ingatlant, mely a település szabad vállalkozói zónájában található.

A vállalkozás első körben, két éven belül egy hatezer négyzetméteres csarnokot és egy kétszintes irodaházat húz fel a telken, ezzel mintegy 100 új munkahelyet teremtve a mintegy 4300 fő által lakott városban. A beruházás várható összköltsége 2 milliárd forint. Ekkora volumenű munkahelyteremtő beruházás még nem volt a település történetében. A cég villanymotorgyártással foglalkozik, de nemcsak betanított munkásokra, hanem szakképzett emberekre, diplomásokra is szükségük lesz. Az Ajkán már régóta kiválóan működő üzem jó példa arra, hogy a cégnél dolgozóknak van fejlődési, előrelépési lehetőségük.

Az adásvételi szerződésben azt is rögzítettük, hogy amennyiben nem valósul meg a beruházás, az önkormányzat a mostani eladási ár 80 százalékáért visszavásárolhatja a területet. A tervek szerint a jövőben bővülhet is az üzem, hiszen az értékesített telek 40 százaléka, 14 ezer négyzetméter beépíthető. A város a munkahelyteremtésen túl jelentős, rendszeres helyi adóbevételhez is juthat a beruházásnak köszönhetően.

Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere