Testvértelepülési szándéknyilatkozat fogadott el Devecser és a délvidéki Csóka

Újabb jelentős lépés Devecser külkapcsolatainak építése terén: Június 11-én Délvidéken aláírtuk a Devecser városa és Csóka község közötti testvértelepülési szerződés szándéknyilatkozatát Balázs Ferenc polgármester úrral.

Devecser Csóka
A magyar-szerb-román hármas határ közelében fekvő bánáti városi jellegű település, Csóka Devecserhez hasonló méretű és szintén mezővárosi múltr
a tekint vissza. A szerb közigazgatási rendszerben Csóka a hozzátartozó falvakkal együtt alkot egy úgynevezett községet, mely körülbelül a magyarországi kistérségnek felel meg. Csóka település, mint Csóka község központja térségközponti szerepet tölt be a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a kultúra és az egészségügy területén. A devecseri küldöttség egy napos szerbiai látogatása során betekintést nyert a csókai önkormányzat működésébe, a helyi relatív többséget alkotó magyar közösség életébe. Padén Komáromi László önkormányzati képviselő vezetésével ellátogattak az óvodába és az iskolába. Varga Tamás, a Devecseri Önkéntes Tűzoltóegyesület vezetője és Bárdossy Sándor járási katasztrófavédelmi megbízott szakmai tapasztalatokat gyűjtött a Padéi Önkéntes Tűzoltóegyesület központja és szertára megtekintése során. A csókai településvezetés ízletes és bőséges ebédre invitálta az anyaországi küldöttséget. A tervek szerint Csóka szintén intézmények képviselőinek a delegálásával viszonozza majd a devecseriek látogatását.

Tájékoztatás Csóka község hivatalos honlapjáról.http://www.coka.rs/hu/news/2015/june/testver.php